top of page

Олександр Каплоушенко: «Арсенал» (U-13) поступово готується до дебюту в ДЮФЛ»


У наступному році в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України від «Арсеналу» дебютує команда 2007 року народження. Хлопці під керівництвом Олександра Каплоушенка вже зараз активно готуються до ДЮФЛ, практикуючись у чемпіонаті Києва. Йде дуже копіткий процес створення команди, її становлення та прогресу.

Після закінчення першої частини сезону 2019/20 у чемпіонаті Києва ми поговорили з Олександром Каплоушенко, та дізналися в нього все саме цікаве про «Арсенал» (U-13).

- Олександр Сергійович, як оціните виступ своєї команди у першій частині сезону 2019/20?

- Першу частину сезону ми могли провести краще. Після дев’яти турів займаємо восьму сходинку в таблиці, здобувши дві перемоги при трьох нічиїх. Але при цьому хлопці в кожному матчі намагаються грати в футбол, чіплятися за результат.

Ми непогано билися в Кубку міста, але зійшли з дистанції у чвертьфіналі. Програли лише у серії післяматчевих пенальті «Локомотиву».

Зараз у нас закінчився сезон, хлопці згодом підуть на відпочинок до початку січня, а після Нового року почнемо підготовку до другої частини сезону. Будемо працювати у п’ятиразовому режимі.

- У наступному році ваша команда дебютує у ДЮФЛ. Вже зараз працюєте з прицілом на всеукраїнську першість?

- До кінця року буде складено тренувальний план на наступне півріччя, будемо працювати з прицілом на виступи у чемпіонаті міста та майбутній дебют в ДЮФЛ. Зараз вже маємо декілька домовленостей з іншими клубами щодо дітей, які нам цікаві. Все буде добре, ми матимемо боєздатний колектив.

- Де зараз проходить тренувальний процес?

- Ми тренуємося на базі в Щасливому у режимі триразових тренувань. Працюємо без навантажень, у режимі підтримки форми та робимо акцент на взаємодії між гравцями. Немає необхідності зараз давати навантаження.

- У яких напрямках плануєте працювати взимку?

- По перше, треба провести селекційну роботу. Нам треба підсилитися. В кожну ланку треба добрати по одному гравцю достойного рівня. Якщо ми на рівні першості міста у серединці таблиці, то що робити у наступному році в ДЮФЛ?

Зараз потрібно поєднати дві команди 2007 року народження, зробити одну боєздатну команду, розпочати єдиний тренувальний процес. Тому що поки ці групи розбиті. Одні тренуються по одному плану, інші – по другому. Взаємодії немає.

- День відкритих дверей у «Арсеналі» (U-13) буде?

- У цій віковій категорії тяжко шукати дітей, бо вже всі, хто хоче займатися футболом, вже їм займається. В нас є домовленості з тренерами по деяких гравцях, що вони перейдуть до нас задля підвищення майстерності. Але ми все одно запрошуємо хлопців, які хочуть займатися футболом в «Арсеналі».

- Чи плануєте участь у турнірах під час зимової паузи?

- Є багато варіантів за кордоном. У Сербії дуже сильний турнір, куди з’їжджаються потужні академії зі всієї Європи – «Бенфіка», команди з Німеччини. Але поки що немає конкретики. Влітку ми обов’язково проводитимемо збори за кордоном. Питання лише коли та у який час.

68 переглядів0 коментарів
bottom of page