top of page

Олександр Демчук: «На Ateitis Cup-2020 «Арсенал» (U-14) здобув позитивний результат»



Тренер команди «Арсенал» (U-14) Олександр Демчук підвів підсумок виступу своїх підопічних на турнірі Ateitis Cup-2020, який минулого тижня проходив у Литві, оцінив дії своїх хлопців, а також поділився планами на найближче майбутнє.


- Вітаємо вас з успішним виступом на Ateitis Cup-2020. Як в цілому оціните результат своїх команд?


- Дякую! Вважаю, що ми досягли позитивного результату. Якщо говорити про першу команді, то вона потрапила в найсильнішу групу - найсильнішу серед всіх чотирьох на турнірі. І «Ювентус», і БАТЕ, і «Колимягі» були гідними суперниками, це показала і гра, і турнірний розклад. В останньому турі ми готувалися не просто обігравати білорусів, а забивати якомога більше, тому що розуміли, що «Ювентус» заб'є багато м'ячів росіянам. Але в підсумку італійці сенсаційно програли, що ще раз говорить про силу наших суперників.


А в півфіналі нам протистояла «Балтика». Ми були на голову сильніші за них, але накопичилася втома у хлопців, фізично було важко. Вимоталися після ігор в групі, можливо саме тому і програли в фіналі. Замін було мало, ще й травму отримав Фесенко, а Горбатова турбував литковий м'яз. Пропустили три голи - давно такого не пам'ятаю.


- А якщо говорити про другу команду?


- Я теж залишився задоволений виступами хлопців. З тією ж БФА, яка в підсумку виграла турнір, ми грали в групі і не були слабші - першими забили, однак помилки голкіпера перевернули все з ніг на голову. Навіть якщо зіграли б в нічию, то претендували на вихід з групи. Але в цілому, я задоволений результатом. Ми обіграли БАТЕ і «Жальгіріс» - далеко не останні академії в Східній Європі.


- Наскільки ви залишилися задоволені прийомом литовської сторони?


- Дуже задоволені! По-перше, дуже легкий переліт - всього годину в дорозі. Не встигли вийти з аеропорту, нас відразу ж зустрів представник організатора. Швидко доставили в готель, поселили. Все було дуже комфортно. Під час самого турніру взагалі ніяких проблем не було - з усім допомагали. Але і ложка дьогтю була - це суддівство. До того ж «Ювентусу» ставилися як до гранду. Італійці зрівняли рахунок вже в компенсований час. Ми переграли більше хвилини, хоча в інших іграх судді не компенсували час взагалі.


- Матч з «Ювентусом» - кращий на турнірі для вашої команди?


- Так, адже всі команди налаштовувалися на «Ювентус». Ми гідно билися, показали хорошу гру, хоч і втратили перемогу в кінці. Хлопець добре влучив здалеку по воротах, хоча і ударів було не так багато. Ми їхали на Ateitis Cup якраз заради таких матчів.


- Хет-трик Арсенія Даннікова в матчі з БАТЕ показав, що він є лідером вашої команди?


- Він один з провідних гравців. Взагалі Арсеній грає праворуч в обороні, проте володіє високою швидкістю, і ми іноді використовуємо його в атаці. У матчі з БАТЕ він зіграв в парі з Горбатовим в лінії нападу і це спрацювало. Міг забивати більше м'ячів, у нього було п'ять виходів один в один, тільки три з яких були реалізовані.



- Обіграти «Балтику» в півфіналі було принципово?


- Звичайно, адже ми були за крок від фіналу. Але я не сказав би, що «Балтика» так сильна. На мій погляд, «Колимягі» вище рівнем, ніж команда з Калінінграда. На матч з «Балтикою» ми вийшли на тлі великої втоми. Останній матч групового етапу ми закінчили о 17:00, а вже через дві години повинні були грати з росіянами на іншому полі півфінальний матч. Поки доїхали, вже потрібно було розминатися. Але навіть в такому стані ми їх обіграли.


- На груповому етапі у всіх трьох матчах забивав Ренат Беспалюк. Він здивував вас своєю результативністю?


- Я б не сказав, що Ренат мене здивував. Він все-таки гравець першого складу. На турнірі ми виступили двома командами по 14-15 чоловік, тому деякі хлопці виступали за другу команду. Здебільшого це формальність, адже 5-6 чоловік - це гравці ротації. Важливо отримувати ігрову практику для хлопців. Тому Саша Куракін, Ренат Беспалюк, Демченко і Назар Лазарєв грали у другому складі. Мене порадувало, як хлопці підсилили команду і як другий склад проявив себе в цілому.


- Які тепер плани у команди?


- Зараз повернулися до звичного режиму - тренуємося і граємо спаринги по вихідним. В середині березня вирушаємо в Польщу, де візьмемо участь в неофіційному чемпіонаті Польщі. Хороший турнір високого рівня, в якому також візьмуть участь елітні місцеві команди і наші земляки - ФК «Львів» та столичний «Атлет». Цього разу на турнір вирушимо одним складом.

58 переглядів0 коментарів
bottom of page