top of page

Юрій Яковчук: «Старт сезону провальний, але ми не опускаємо руки»




Голкіпер «Арсеналу» поділився враженнями від перших матчів нового сезону, розповів про свою кар’єру, а також наступний матч з «Нікою».


- Підіб'ємо підсумки матчу з Соколом. Що не виходило?


- У матчі з Соколом нам багато чого вдавалося і ми мали багато гольових можливостей для того, щоб здобути позитивний результат навіть після того, як опинились у меншості, але на завершальній стадії не вистачило майстерності, а дитячі помилки при оборонних діях призвели до того результату, який ми отримали.


- Навіть у меншості Арсенал грав дуже потужно. Можна сказати, що недостача досвіду стає причиною таких поразок?


- Думаю що так. Ми маємо хороших, талановитих молодих виконавців у складі, головним недоліком яких являється відсутність досвіду, якого нам не вистачило, щоб здобути кращий результат у перших трьох зустрічах.


- Як взагалі оцінює старт сезону для команди?


- Вважаю старт провальним, адже ми здобули лише один заліковий бал з дев'яти можливих. Але на те є свої грунтовні причини. Ми не опускаємо руки, продовжуємо працювати і вірити в краще. Думаю, через певний час виправимо ситуацію. В команді ніхто не панікує.


- Ти - найдосвідченіший футболіст Арсеналу. Яка в тебе функція поза межами поля?


- Намагаюсь ділитись своїм досвідом з нашими молодими гравцями, а також чим можу допомагаю нашому головному тренеру, коли у тому є потреба.


- Як ти перейшов в Арсенал? ЧОму саме обрал "канонірів"?


- На перехід в першу чергу повпливав головний тренер Артем Криворучко, з яким я давно товаришую і вважаю одним із найталановитіших та найперспективніших тренерів нової формації. Та й взагалі в Арсеналі підібрався дуже якісний колектив - як транерский, так і гравців. Ми маємо гарну атмосферу на тренуваннях.


- Розкажи трохи про себе, про свою кар'єру у футболі.


- Я являюсь вихованцем футбольної школи Локомотив. У професійному футболі вдалося пограти у молодіжних командах Динамо, а також у першоліговому ЦСКА.


- У суботу Арсенал чекає матч з Нікою. Що знаєш про суперника, та які очікування?


- Ніка як і ми має у складі в основному молодих виконавців. Цю команду вважаю нам під силу здолати, але для цього потрібно в першу чергу зіграти без недооцінки суперника та максимально сконцентровано при оборонних діях та на завершельних стадіях атак.


- Хто з суперників по чемпіонату Київщини на старті сезону тебе найбільше вразив?


- Всі три стартові поєдинки особливо нічим не вразили. Ми були добре підготовлені до всіх суперників,але прикрі помилки та неуважність у оборонних діях та в реалізації створених моментів призвели до тих результатів, які ми маємо.

273 перегляди0 коментарів
bottom of page