top of page

Олександр Демчук: «Завдання - потрапити в плей-офф ДЮФЛ і виграти його»



Головний тренер команди «Арсенал» підвів підсумки року, що минає, оцінив виступи своїх підопічних в ДЮФЛ та чемпіонаті Києва, відзначив прогрес декількох футболістів і розповів про плани і завдання на другу частину сезону.


- Як оцінюєте виступи своєї команди в сезоні ДЮФЛ?


- Тільки позитивно. Ми зайняли перше місце після першої частини сезону, не програли жодної гри, тільки в одному матчі втратили очки. Думаю, ми вже на 90% вирішили завдання потрапити в плей-офф.


Якщо порівнювати нинішній сезон з минулим, то це трохи інший рівень. Тоді у нас були сильніші команди в суперниках. Але в цілому, ми отримали хороший досвід.


- Який з матчів в першій частині сезону запам'ятався найбільше?


- Якщо виділяти якийсь матч, то це виїзна зустріч з «Чемпіоном». Ми двічі програвали по ходу матчу, але виграли - 3:2. Хлопці проявили характер, дуже сподобалося, що вони правильно реагували на пропущені голи і додавали. Ця перемога дала нам хороший імпульс.


- Який досвід можна придбати, виступаючи у Вищій лізі?


- Я б не сказав, що тут всі суперники слабкі. Є хороші команди, високого рівня. В цьому році ми більше часу проводимо в атаці, можемо подивитися на свої проблеми з реалізацією. Стадія завершення кульгає, бачимо, які помилки допускаємо. Тому з такими командами теж корисно грати. Аналізуємо свої помилки і працюємо над цими моментами на тренуваннях.


- Хто з хлопців домігся найбільшого прогресу за цей рік?


- В першу чергу, це Нікіта Зегрюк - він прогресує з кожною грою, з кожним тренуванням. Він практично весь чемпіонат провів без замін. Хлопець почав грати більш розкуто. Всі виділяють нашого лівого захисника - Єгора Потапенко. Він проробляє великий обсяг роботи, багато підключається до атак. Владислав Шершень додає. Він фізично виріс серйозно за цей рік - уже 187 см. Через це загубилася координація. Зараз він пристосовується до такої статурі, але поступово адаптується.


Також можна виділити Артема Гусола. Він є лідером команди, у другій половині додав, впоравшись з травмами. Той же Арсеній Данніков - наш кращий бомбардир. У минулому році ми використовували його на позиції правого захисника, а зараз перевели в лінію атаки. Він багато забиває і робить великий обсяг роботи. Ще зазначу Діму Гибало - хлопчик абсолютно не програє в єдиноборствах, нічого не боїться і йде в будь-який стик. Ми використовуємо його на позиції центрального хавбека, але іноді - справа в обороні.



Сильно додав Олексій Безручук. Його сильна сторона - універсальність. Ми використовуємо його і в центрі оборони, і на фланзі, і навіть під нападаючим. Льоша в двох матчах ДЮФЛ забивав важливі голи.


В принципі, я практично всіма гравцями задоволений. Радує, що команда прогресує разом. Ще можна відзначити Віталія Лавренка, який зробив крок вперед у своєму розвитку в оборонній роботі. Прогресують Маркіян Петришин та Андрій Шалабай - їх гольові передачі нам дуже допомогли в сезоні.


- Від кого з хлопців ви чекаєте більшого?


- Хотілося б більшого прогресу від Вані Горбатова. Ми здавали тестування, він кращий практично за всіма показниками - в стрибках, бігу. Хотілося б, щоб він використовував свої швидкісні якості, був більш розкутим. Намагаємося знайти до нього індивідуальний підхід. Потенційно він може стати професійним футболістом.

Відмінні дані у Максима Куделіна, але він діє досить одноманітно. Хочеться від нього більш яскравої гри. Він один з лідерів, але йому потрібно прогресувати. Будемо працювати індивідуально. Чекаємо поштовху від Данила Денисенко. Хлопчик один з кращих по грі один в один, але фізичних даних йому поки що не вистачає.


- Команда «Арсенал» (U-15) використовує дві локації для тренувань - в Щасливому і на Берестейській. Чому?


- Основна маса наших гравців живе на правому березі Києва. Добиратися до Щасливого важкувато, особливо ввечері. Ми потрапляємо в пробки і повертаємося додому дуже пізно. Стадіон на Берестейській всього в п'яти хвилинах їзди від метро, ​​це дуже зручно. Намагаємося міксувати локації, знаходити золоту середину, щоб всім було зручно.



- Селекційні питання плануєте вирішувати взимку?


- Є хлопці, яких я переглядав, і які підійшли б нашій команді. Але поки не вдалося домовитися з тренерами тих команд, за які виступають наші потенційні новачки. Ніхто не хоче відпускати своїх лідерів. Якщо взяти в цілому, то поки що у нас немає домовленості про новачків. Але в будь-якому випадку, будемо продовжувати працювати в цьому напрямку.


- Які завдання стоять в чемпіонаті Києва перед вашою командою?


- Завжди найвищі. Хочу сказати, що чемпіонат Києва за складом учасників навіть сильніше, ніж чемпіонат України. Там є кілька суперників з Еліт-ліги - «Атлет», «Зміна», ДЮСШ-15, ДЮСШ-26. Плюс «Динамо», яке на рік молодший, але з ними не менш цікаво грати - там завжди відібрані діти. Той же «Живчик» непогана команда, хоч грає і в Першій лізі ДЮФЛ.


Знаю, що деякі команди робили ставку на чемпіонат України, але мені здається у другому колі підтягнеться той же «Атлет». Та ж ДЮСШ-15, яка провалилася в Еліт-лізі, але в чемпіонаті захоче реабілітуватися.


- Які досягнення в Кубку?


- Ми вийшли в півфінал, обігравши «Живчик». Тепер зустрінемося з кимось із наступних суперників: «Атлет», «Локомотив» і переможця пари ДЮСШ-15 і ДЮСШ-14. Нам, в принципі, все одно з ким грати.


- Наскільки ви задоволені конкуренцією на позиції голкіпера?


- Ми ротуємо воротарів - даємо їм зіграти по матчу. Не можу сказати, що сильно задоволений воротарями, тому що нам не так часто б'ють по воротах. Складно оцінити їхню гру в таких умовах. Але в цілому впевненіше поки що грає Богдан Столбун, він більш готовий психологічно. Ілля Глобенко трохи більше переживає. Хоча якщо говорити про дані, то Ілля в цьому не поступається, задатки у нього хороші. Йому потрібно перебороти цей страх помилитися.


- У вас два помічника - Андрій Лазор і Микита Тоцький. Як ви розподіляєте обов'язки?


- Все просто: Андрій Лазор повністю займається «Арсеналом-2», я йому повністю довіряю, він займається всім сам. Я ним задоволений, як і результатом, який показують хлопці. А Микита допомагає мені в першій команді. Хлопці викладаються, прогресують, мені без них було б дуже важко.


- Які плани на зиму і завдання на другу частину сезону?


- Ми плануємо тренуватися до 25 грудня - потім буде невелика двотижнева відпустка. Далі будемо діяти по ситуації, як буде з локдауном. Можливо, будемо проводити тренування по групах, як раніше. Хочемо провести збори - в Ковелі або Плисках. Доведемо до розумного розпочате в ДЮФЛ. Завдання - потрапити в плей-офф і виграти його. Але на вирішальній стадії буває всяке. Хочемо третій сезон поспіль виграти чемпіонат Києва і завоювати Кубок, який ще ніколи не вигравали. Ставимо максимальні завдання, а там подивимося.


- Попереду новорічні свята. Як плануєте їх святкувати?


- У родинному колі, як і всі. Хочу привітати всіх хлопців, їх батьків і колег по академії «Арсенал» з прийдешніми святами! Бажаю всім миру, благополуччя, міцного здоров'я та великих перемог. Нехай ваші мрії збуваються!

284 перегляди0 коментарів
bottom of page