top of page

Олександр Демчук: «Великий плюс, що у нас є хороша конкуренція»



Тренер команди «Арсенал» (U-15) Олександр Демчук розповів про конкуренцію в складі «канонірів», старт сезону та трьох найбільш прогресуючих футболістів.


- Як оціните старт сезону в ДЮФЛ та чемпіонаті Києва для своєї команди?


- Результатом, звичайно, задоволений. Ми виграли п'ять ігор поспіль в чемпіонаті України, виграли п'ять стартових матчів в першості Києва. Тобто, у нас стовідсотковий результат зараз. Навіть наша друга команда, яка веде боротьбу в першій лізі міста, виграла всі чотири гри.


Якщо говорити про якість гри, то у мене немає претензій до хлопців в чемпіонаті Києва. Ми граємо двома складами. Результат є, і хлопці отримують ігрову практику. Ми пропустили лише один м'яч.


Якщо говорити про ДЮФЛ, то тут є результат, але в кожному матчі присутня якась нервозність. Чому - для мене загадка. Крім того, ми багато пропускаємо, в кожній грі. Можливо, причина в великих амбіціях хлопців. У минулому сезоні ми боролися за потрапляння до фінальної частини, до карантину займали місце в першому квартеті. Зараз хлопці хочуть довести, що можуть не тільки потрапити до фінальної частини, а й боротися за найвищі місця. Можливо, цей тиск позначається.


- Які проблеми є у команди?


- Що стосується ігрових питань, ми поступово додаємо. Якихось великих проблем немає - все в робочому режимі, виправляємо помилки. Якщо говорити про кадрове питання, то хотілося б додати конкуренції на флангах оборони. У нас на цих позиціях немає ротації, доводиться переводити сюди центральних хавбеків. Коли немає ротації, через це хлопці отримують більше навантаження. Щоб не було травм, нам потрібно посилити позицію лівого і правого захисника. Це дозволить мати на кожну позицію по дві людини.


- Хто за цей рік зробив крок вперед у своєму розвитку?


- В першу чергу, зазначу Арсенія Даннікова. Він прийшов до нас уже в 10-11 років, хоча наші хлопці займалися футболом з шести років. До цього ніде не займався, але домігся прогресу. Починав правим захисником, а зараз грає центрфорварда. Хлопчик має хорошу швидкість і розумінням гри. Останнім часом регулярно забиває, я ним задоволений.


Якщо говорити про інших хлопців, можна виділити Віталіка Лавренко. Він приїхав до нас з Умані, виступав у Першій лізі ДЮФЛ в минулому сезоні. На сьогоднішній день він поки не є гравцем стартового складу, але ми на нього розраховуємо і сподіваємося, що Віталік завоює місце в старті.


Ще зазначу Максима Куделіна, він прийшов до нас 1,5-2 роки тому. Володіє високою швидкістю, додав в розумінні гри, дуже радує.


Не можу сказати, що я не задоволений іншими хлопцями. Вся команда 2006 року прогресує, і ми цьому дуже раді. Потрібно продовжувати працювати. Зазначу, що лідером команди у нас є Микита Зегрюк, від нього я чекаю ще більшого прогресу.


- Конкуренція не заважає прогресу на даному етапі? Невдоволення в команді часом з'являється?


- Ні, у нас чудовий колектив. Всі розуміють, що грають найсильніші і потрібно прагнути грати краще і краще. Коли є той, хто тобі дихає в спину, ти сам на тренуваннях мимоволі працюєш за двох, намагаєшся довести свій рівень. Якби цієї конкуренції не було, то хлопці знали б, що точно зіграють в стартовому складі, і на тренуваннях працювали б в півсили. Великий плюс, що у нас є хороша конкуренція.


- Які зміни у порівнянні з минулим роком ви внесли до тренувального процесу?


- Все залишилося на тому ж рівні. Намагаємося проводити більше часу з м’ячами, працювати над тактикою, командними взаємодіями. Після кожної гри проводимо розбір своїх ігор, аналізуємо відео. Намагаємося щонеділі працювати у кімнаті для теорії, на прикладах показувати хлопцям, як треба грати, як розташовуватися на полі, що потрібно для прогресу. Демонструємо на екрані не тільки свої матчі, але й дивимося на те, як потрібно грати – на прикладах європейських команд.

268 переглядів0 коментарів
bottom of page