top of page

«Каноніри» у Європі: клуби Німеччини, Чехії та Іспанії для «Арсенала» (U-19)



Вторгнення армії рашистів в Україну змусило багатьох вихованців Академії «Арсенал» покинути свої домівки та виїхати з країни в пошуку більш безпечних місць. Але без футболу талановиті «каноніри» не залишилися, багато наших випускників зацікавили європейські академії та клуби. У новій рубриці ми розповімо, де зараз грають наші хлопці.


У минулому сезоні, який так и і не дійшов до фінішу, команда «Арсенал» (U-19) демонструвала чудові результати та претендувала на потрапляння у фінальну частину Першої ліги ДЮФЛ. Тепер багато хто з хлопців знайшов собі клуб у Європі.

Наразі від «Арсенала» є три представника в Німеччині. Ілля Поляков підписав контракт с СК «Ферл» (Бундесліга 3), та поки що буде виступати за команду U-19.


«У SC Verl все на найвищому рівні. Поля, м'ячі, тренерський штаб, рівень тренувань – мені все подобається. Мене чудово прийняли в команді. Хоч я й не знаю німецької мови, усі підходять, намагаються зі мною поговорити, підтримують. Атмосфера просто топ, ми як одна велика родина!


Хочу грати та прогресувати. Дуже чекаю початку сезону, адже ми маємо зіграти з такими командами, як "Боруссія" Дортмунд, "Шальке", "Байєр" Леверекузен. Це дуже важливе для прогресу. Моя мрія - піднятися вище у професійному футболі та колись отримати виклик до збірної України.


Бажаю всім хлопцям в "Арсеналі" любити футбол усім серцем! Тренуйтеся з бажанням та задоволенням. А молодим хлопцям хочу побажати працювати над технікою та поводженням з м'ячем. Фізичні дані ви завжди зможете покращити, але фундамент техніки закладається з дитинства», - каже Поляков.


Назар Фалко став гравцем «Ворвартса», а Артем Нєкіфоров, чиї голи допомагали «канонірам» восени, перейшов до «Фортуни» з Кірхерфільда. У хлопців є всі шанси заявити про себе та потрапити до основи.


В Австрію переїхав Олексій Сахненко. Він тренується з командою першої ліги ФК «Капфенбург» та планує закріпитися в Європі. В сусідній Чехії за команду з міста Кромержиж виступає Владислав Мазурик, а до Іспанії переїхав Дмитро Калина. Він має шанс стати гравцем «Салгуї» та вситупати у Сегунді U-19.


Бажаємо всім хлопцям успіхів у кар’єрі та гідно представляти «Арсенал» у Європі!

33 перегляди0 коментарів
bottom of page