top of page

Еліт-ліга ДЮФЛ: не найвдаліший старт сезону для «Арсеналу»



У суботу академія «Арсенал» дебютувала в Еліт-лізі ДЮФЛ. У стартовому турі киянам протистояв харківський «Металіст».


U-17


«Арсенал» - «Металіст» - 1:3 Голи: Педченко, 57 – Бобков, 31, Птахін, 47, 68


«Арсенал»: Єнтц, Шеледа, Сакач, Бондаренко, Жмурко (Радзієвський, 53), Даниленко, Тіщенко (Бобильов, 80), Коломієць, Шарай (Скиба, 59), Педченко, Білецький


Команда Валерія Кінашенко починала свій шлях у Еліт-лізі домашнім матчем з «Металістом». І з перших хвилин хлопці пішли вперед, проте на перерву пішли програючи в рахунку. Все вирішив стандарт у виконанні «синьо-жовтих». Харків'яни виконали подачу на дальню штангу зі штрафного, пішла знижка уздовж воріт і Бобков переправив м'яч в сітку. Буквально тут же Білецький міг зрівнювати рахунок, але перехопивши м'яч, пробив прямо у воротаря з п'яти метрів.


У дебюті другого тайму «Металіст» подвоїв свою перевагу. Знову гостям допоміг стандарт. Подача кутового на дальню штангу стала проблемою для «Арсеналу», і суперник заштовхав м'яч у ворота.


«Арсенал» зібрався з силами і зумів відіграти один м'яч вже незабаром. Педченко успішно запресингував захисника і воротаря суперника, і перекинув м'яч через кіпера. Кияни йшли вперед, намагалися вирвати нічию в цьому матчі, але знову пропустили після стандарту. Подача на дальню штангу, де відразу ціла група гостей залишилася на самоті і забила третій м'яч.


U-16


«Металіст» - «Арсенал» - 5:1 Голи: Вернаттус, 6, Красніков, 44 (пен), Синчук, 58, Махортов, 31 (аг), Безпалюк, 34 (аг) – Титаренко, 69


«Арсенал»: Столбун (Трубніков, 72), Долобан, Пішак, Махортов (Титаренко, 46), Безпалюк (Галюк, 74), Куляк, Демченко (Гусаченко, 41), Пільганчук, Гопкало (Шуляк, 57), Михеєв (Гоцківський, 63), Горбатов (Бейгазаров, 51)


Найскладніше довелося Андрію Заболотному, який на ходу намагається побудувати нову команду. Влітку «Арсенал» 2006 року народження покинула ціла група футболістів на чолі з тренером Демчуком, і в нових реаліях з новими футболістами Заболотний намагається протистояти найсильнішим.


Перший млинець виявився глевким - в Харкові, вже до перерви «каноніри» програвали з рахунком 0:3. І знову харків'яни забили зі стандарту - головою Вернаттус просто розстріляв Столбуна. Після цього господарі частіше атакували, створили кілька моментів, але наш голкіпер здорово виглядав, а швидкі атакуючі гравці «Арсеналу» спрямовувалися кілька разів на контратаки. Проте, ще до перерви «Металіст» закрив питання про переможця в цьому матчі.


На 31-й хвилині флангова атака харків'ян завершилася зрізанням Махортова в свої ворота. А через три хвилини вже Безпалюк забив автогол - головою зрізав м'яч у сітку. Ну а в дебюті другого тайму з «точки» свій гол забив син Євгена Краснікова - Єгор.


«Металіст» забив і п'ятий гол - Дегтяр пробив по воротах, Столбун відбив цей удар, але не зумів впоратися з добиванням від Синчука. І лише в кінцівці матчу «Арсенал» відіграв один м'яч. Титаренко могутнім ударом метрів з 25-ти зі штрафного потрапив точно в кут.


U-15


«Арсенал» - «Металіст» - 1:0 Голи: Височанський, 70


«Арсенал»: Морозов, Орловський, Матвієнко, Мартинюк, Карпенко, Гусаров (Волков, 53), Лук'янчук, Кавтарадзе (Сипко, 65), Середюк, Асатрян (Коваленко, 55), Швець (Височанський, 47)


Єдину перемогу в протистояннях з «Металістом» видобули хлопці 2007 року народження під керівництвом Валерія Краснощока і Олександра Каплоушенко. Хлопці весь матч на рівних грали з харків'янами, але в кінцівці зустрічі не без частки везіння вирвали перемогу.


Їм вдалася класна комбінація. Волков відібрав м'яч, обігрався в стінку з Середюком, вийшов на ударну позицію і потужно пробив - голкіпер взяв цей удар, але потім випустив м'яч з рук, а Височанський скористався цим подарунком.

Також варто відзначити голкіпера «канонірів» Євгена Морозова, який відбив 11-метровий удар в кінцівці першого тайму.


U-14


«Металіст» - «Арсенал» - 7:0 Голи: Грищенко, 1, 33 (пен), Бекетов, 25, Бец, 34, Татауров, 40, 47


«Арсенал»: Молокопесь (Гошенко, 47), Воробйов, Кущ, Мельник (Алієв, 69), Смирнов, Грачов (Головатий, 53), Грушецький, Утрекелідзе (Юрченко, 62), Кондратюк (Щербак, 45), Сопленко, Шевчук (Широков, 47)


Команда 2008 під керівництвом Андрія Ковальчука дебютувала в турнірах ДЮФЛ, і відразу з таким суперником. Вже на першій хвилині «каноніри» пропустили гол в свої ворота - подача з лівого флангу, Грищенко знайшов цю передачу і з лівої пробив у кут. Ще до перерви господарі забили чотири голи. Втрата м'яча на своїй половині поля, «Металіст» провів швидку атаку, і Бекетов реалізував вихід один на один. Далі з сумнівного пенальті дубль оформив Грищенко, а Бец зробив рахунок 4:0.


Другий тайм був уже формальністю, і в ньому господарі забили ще тричі. На жаль, боротися на рівних з «Металістом» у команди Ковальчука не вийшло.

171 перегляд0 коментарів
bottom of page