top of page

Еліт-ліга 2021/22: підсумки першого етапу для «Арсеналу»



Перша частина чемпіонату України з футболу серед дитячо-юнацьких команд добігла кінця. В Еліт-лізі завершився перший етап, команди визначили «верхні» та «нижні» трійки та навесні визначать фіналістів та вилітаючих.


Для ФА Арсенал цей сезон в Еліт-лізі був дебютним. Незважаючи на те, що кияни у своїй групі загалом посіли останнє місце у клубному заліку, вони показали гідну гру і до останнього претендували навіть на потрапляння до топ-3.


Команда Андрія Ковальчука, хлопці 2008 року народження, здобули лише одну перемогу – в останньому турі над «Барсою» (1:0). Але при цьому здобули хороший досвід, показали непогану гру в ряді матчів і практично в кожній грі боролися до останнього. Особливо у домашніх матчах. Найкращим бомбардиром команди на цьому етапі став Ярослав Шевчук, на його рахунку 3 забиті м'ячі. Два голи провів капітан «Арсеналу» Андрій Мельник.


Команда «Арсенал» (U-15) під керівництвом Валерія Краснощока та Олександра Каплоушенка показала найкращий результат нашої академії на першому етапі Еліт-ліги. Хлопці здобули 12 очок, а на початку турніру навіть лідирували. «Каноніри» двічі не програли «Дніпру», відібрали очки у «Металіста», але все змастив фінішний відрізок - за все друге коло кияни жодного разу не забили, набравши лише два очки.


У команди 2006 року народження влітку відбулися кардинальні зміни. Головний тренер разом із основною командою покинули клуб, створивши великі проблеми ФА «Арсенал». Але академія із честю вийшла зі складної ситуації. Команду очолив Андрій Заболотний, котрому довелося на ходу будувати колектив. Лише до кінця осінньої частини сезону хлопці відчули гру, зуміли згуртуватися та видати пару непоганих матчів. Тим не менш, отриманий досвід неодмінно знадобиться навесні. Тоді «Арсенал» (U-16) обов'язково стане сильнішим.


Команда Заболотного набрала лише чотири очки (обіграли «Зміну» на виїзді та зіграли внічию з «Барсою» у Сумах) та посіла останнє місце у групі. Якщо говорити про лідерів, то можна виділити капітана команди Івана Горбатова, Рената Безпалюка та голкіпера Богдана Столбуна – усі вони виступали і минулого сезону ДЮФЛ за «Арсенал». Також непогано себе проявили Данило Пільганчук, Денис Міхеєв та Андрій Махортов.


Найстарші «каноніри», хлопці 2005 року народження, здобули три перемоги та одну нічию, випередивши у своїй групі лише «Атлет». Але при цьому в кожному матчі «каноніри» демонстрували високий рівень гри, а за забитими м'ячами їх випередив лише лідер групи «Дніпро». У середньому Арсенал (U-17) забивав 2,1 м'яч за гру, але при цьому пропускала команда в дев'яти матчах з десяти - в середньому по 2,5 м'яча за матч.


Завдяки гарній грі команди в атаці Андрій Педченко став найкращим бомбардиром групи 2 із сімома забитими м'ячами. Його можна назвати одним із лідерів команди, хоча вся атакуюча група проявила себе чудово.


***


Вже навесні «Арсенал» зіграє у другій частині сезону Еліт-ліги, де боротиметься за виживання. Команди, що посіли місця з 4 по 6 у групах 2 та 3 складуть групу Б2. Дві найгірші команди у клубному заліку цієї групи залишать Еліт-лігу за підсумками сезону 2021/22 та понизяться у класі.


Суперниками «Арсеналу» виступлять «Атлет» (Київ), «Барса» (Суми), «Інтер» (Дніпро) та дві одеські академії – ФК «Чорноморець» та ДЮФК «Чорноморець».


Свої перші матчі другого етапу Еліт-ліги команди «Арсеналу» проведуть 26 березня проти «Атлета».

204 перегляди0 коментарів
bottom of page