top of page

Едуард Павлов: «Розуміємо, що у нас кульгає завершальна стадія атаки»



Головний тренер команди «Арсенал» (U-19) розповів про підготовку «канонірів» до сезону, посилення складу і плани на останній етап перед стартом чемпіонату України.


- Команда відновила тренування після невеликої паузи. Як оціните готовність хлопці на даний момент?


- Та робота, яку ми запланували, виконується. У п'ятницю ми провели спаринг, в якому поступилися ДЮСШ-26 (0:1). Але я б не став всерйоз сприймати цей результат. В якійсь мірі позначився перехід з піску на синтетичне покриття. Але це ми починаємо шукати виправдання, а в цей момент ти мимоволі не помічаєш свої помилки. Проте, в спарингу у нас було мінімум п'ять стовідсоткових моментів. Потрібно забивати хоча б один гол, гра пішла б в іншому ключі.


Кожна гра - це інформація. Ми її отримали і працюємо далі. Розуміємо, що у нас кульгає завершальна стадія атаки. Якщо не на дві ноги, то на півтори. Треба шукати можливості для того, щоб забивати, а не виправдовуватися.


- Як багато зараз в команді потенційних новачків?


- В принципі, у нас велика обойма, є з кого вибирати. Є хороший нападник з «Атлета», але йому потрібно переходити з дитячого в юнацький футбол, проявляти інші якості. Задатки і перспективи хороші, потрібно перебудовуватися. Ще є новачки на інших позиціях, але поки вони не вражають. Можливо, хлопці з часом себе проявлять, немає стабільності. Що таке стабільність? Це ознака майстерності. А в 17 років поки що немає майстерності. Але потрібно працювати.


- Якісь конкретні позиції хотіли б зміцнити?


- На сьогоднішній день у нас визначився основний склад. Навіть скажу, що у нас по дві людини на позицію в обороні. Хороша конкуренція, є вибір. А грати будуть ті, хто підходять до матчу в кращій формі, більш готові. І посилювати команду будемо лише тими, хто вище за рівнем на голову. Я бачу у цій команди перспективу, я її бачу. А результат прийде через роботу, аналіз помилок і їх виправлення.

- Які плани у вас на останній місяць переживань власникам стартом сезону?

- Тренуємося в Щасливому, будемо більше працювати над тактикою. Плануємо награвати ігрові зв'язки, щоб футболісти якомога краще розуміли один одного в грі. Це взаєморозуміння принесе успіх. На 99% впевнений, що результат буде. Один відсоток - це те, що сонце впаде на землю.

93 перегляди0 коментарів
bottom of page