top of page

ДЮФЛ: «Арсенал» у 1-му турі не поступився «Колосу»



У неділю свої перші матчі у Першій лізі ДЮФЛ сезону 2020/21 провели вихованці футбольної академії «Арсенал». Хлопці розпочали сезон дуже впевнено та здобули п’ять очок у трьох матчах.


U-17


«Арсенал» - «Колос» - 3:3 Голи: Михненко, 54 (аг), Головченко, 66, 78 - Мілевський, 56, Пархоменко, 59, 63 (пен)


«Арсенал»: Шмельов, Холмецький (Фещенко, 65), Кравець (к), Гамаріс, Ключка (Кородченков, 15), Сахненко, Плесовський, Поляков (Коновченко, 86), Лактіонов, Яременко (Чавлеішвілі, 65), Головченко


Дебют в ролі самої старшої групи в академічному віці для підопічних Олега Хвої вийшов трохи змазаним. З одного боку, хлопці краще грали в першому таймі, створили ряд цікавих моментів і відкрили рахунок, проте потім видали провальний відрізок, після чого показали свій характер.


Матч почався з неприємного моменту: буквально на рівному місці травму коліна отримав Дмитро Ключка, який залишив межі поля за допомогою партнерів. Діма вже пройшов обстеження, яке показало в нього розтягнення зв’язок коліна – захисник вибув мінімум на два тижня. Бажаємо йому якнайшвидшого одужання.

На старті матчу «Колос» був активніше, сміливіше і гостріше - гості створили два відмінні моменти: спочатку «канонірів» врятував Шмельов, який взяв удар форварда «Колоса», а потім гравець гостей просто не потрапив з близької відстані в порожній кут воріт «Арсеналу» . Однак поступово кияни вирівняли гру і вже самі могли не раз забивати, але ось вичавити максимум зі своїх моментів не змогли ні Поляков, ні Головченко, ні Лактіонов.



А в дебюті другої половини матчу «Арсеналу» допоміг стандарт. Поляков виконав подачу, а м'яч, ударившись в ноги Михненко, закотився у ворота - 1:0. Однак не встигли хлопці як слід відсвяткувати гол, як тут же пропустили у відповідь, та ще й як! Михайло Мілевський, хоч і не є родичем Артема Мілевського, але забивати красиво теж вміє. Він відправив м'яч у сітку шикарним ударом через себе.


Минуло ще три хвилини і капітан «Колоса» Пархоменко хорошим ударом вивів свою команду вперед, а ще через чотири хвилини гості заробили пенальті, який упевнено реалізував все той же Пархоменко.


Ось так «Колос» за сім хвилин перевернув все з ніг на голову, але не деморалізував «Арсенал». Поступово столична команда прийшла в себе і перехопила ініціативу. Лактіонов запресингував свого опонента на чужій половині поля, відібрав м'яч, увійшов до штрафної і покотив на Головченко, якому залишалося лише влучити у ворота, що Ярослав і зробив. А незабаром вже сам Головченко видав соло - він підхопив м'яч на фланзі, виграв забіг у захисника і точно пробив в ближній кут, що стало одкровенням для воротаря.


«Арсенал» вирвав нічию, хоча міг добути навіть перемогу. Але Лактіонов, вийшовши на побачення з голкіпером, замість удару почав його обігравати і втратив м'яч. Проте, нічия в такій ситуації - теж непоганий результат. Чекаємо перемог в наступних іграх!



U-15


«Арсенал» - «Колос» - 3:2 Голи: Денисенко, 17, Данніков, 20, Зегрюк, 49 - Пільганчук, 23, Титаренко, 59


«Арсенал»: Глобенко, Безручук (Лавренко, 55), Петришин (Гібало, 36), Потапенко, Зегрюк (Фесенко, 55), Куделін (Безпалюк, 52), Данніков, Денисенко (Шалабай, 36), Гусол (Куракін, 51), Горбатов (Кошелєв, 60)


У минулому сезоні команда «Арсенал» 2005 року народження практично забронювала собі місце у фінальній частині ДЮФЛ, однак через карантин турнір не дограли. Амбіції Олександра Демчука та його хлопців як і раніше великі, тому і в нинішньому сезоні вони ставлять перед собою найвищі завдання. А як відомо, хороший старт - важлива складова будь-якого успіху.


У стартовому турі нового сезону «канонірам» протистояв не просто «Колос» - велика частина хлопців під керівництвом Андрія Лазора представляють другу команду «Арсеналу». Це дає їм можливість отримувати регулярну ігрову практику і проявляти себе на рівні чемпіонату України. Тому цю зустріч можна було б назвати міні-дербі.


Досить рівний початок гри розбив Денисенко - він відібрав м'яч перед штрафним суперника і без проблем відправив його в кут воріт «Колоса». А ще через три хвилини класний прохід по флангу від Куделіна завершився подачею на дальню штангу, де Данников був першим за захисників - 2:0.


Здавалося, тепер «Арсенал» буде грати з позиції сили і діяти більш спокійно. Але гол Пільганчук зі штрафного сплутав всі плани. Данило здорово пробив метрів з 30-ти - Глобенко не врятував свою команду.


Після перерви «каноніри» знову додали обертів і створили кілька дуже хороших моментів, проте Куделин не зміг пробити, увійшовши до штрафного, удар Данникова був неточним, а Шалабай вистрілив в упор над поперечиною. Проте, третій м'яч від «Арсеналу» нікуди не подівся, Зегрюк відповів Пільганчуку і показав, що вміє бити штрафні не гірше. Нікіта з лівої ноги від кута штрафного майданчика відправив м'яч у саму «дев'ятку» - 3:1.


Серія замін дещо внесла дисбаланс в дії «канонірів», однак незважаючи на це, «Арсенал» краще контролював м'яч і створював непогані атаки. Але кінцівка все одно вийшла нервова. На 59-й хвилині Титаренко пробив здалеку і застав зненацька Глобенко, після чого «каноніри» намагалися заспокоїти гру і довести справу до перемоги. Власне, так і вийшло.




U-14


«Колос» - «Арсенал» - 0:0


«Арсенал»: Морозов, Мартинюк, Трач, Орловський, Храбан, Середюк, Лукянчук, Грищенко, Пронько, Коваленко, Брацков


Свій дебют в ДЮФЛ підопічні Валерія Краснощока і Олександра Каплоушенко провели в Ірпені, де своїх суперників приймає «Колос». І в першому ж матчі здобули очки. Голів так ніхто і не забив, але наші хлопці були ближчими до перемоги та мали декілька непоганих нагод.


Команди «Арсеналу» і «Колоса» в категорії U-16 свій матч перенесли і проведуть його в листопаді.

364 перегляди0 коментарів
bottom of page