top of page

ДЮФЛ: «Арсенал» здобуває дев’ять очок у протистояннях з «Десною»



У неділю відбулися матчі 9-го туру Дитячо-юнацької футбольної ліги України, в якому команди «Арсенала» у Києві приймали суперників з чернігівської «Десни». Через карантинні обмеження у Чернігові всі чотири матчі були зіграні в столиці, а «каноніри» здобули три важливі перемоги.


U-17


«Арсенал» (Київ) – «Десна» (Чернігів) – 4:2 Голи: Сахненко, 21, Розгон, 24, Костина, 47, Яременко, 88 – Кородченков, 55 (аг), Порщук, 75


«Арсенал»: Шмельов, Гамаріс, Костина, Розгон, Кородченков, Сахненко, Чавлеішвілі (Коновченко, 46), Яременко, Лактіонов, Поляков, Головченко (Фещенко, 89)


Команда Олега Хвої підняла собі настрій - хлопці здобули першу перемогу в сезоні! Незважаючи на велику кількість травм і хвороб, їм все одно вдається проявляти свій характер. Розгромна поразка від «Полісся» їх не зламала, і в неділю вони зуміли здолати «Десну». Перемога вийшла за рахунок стандартів - всі чотири голи «каноніри» забили після подач з кутових і штрафних.


Рахунок відкрив Олексій Сахненко, він скористався подачею від кутового прапорця у виконанні Чавлеішвілі. А через три хвилини трюк повторив Розгон, тільки йому асистував Поляков. На початку другої половини Костина довів справу до розгрому: Сахненко виконав класну подачу, а захисник замкнув цю передачу.


Після цього «Десна» прийшла в себе і заграла так, як вона це вміє. Мешканці півночі навалилися на ворота «канонірів» і реалізували свій стандарт, а незабаром їм вдалося організувати флангову атаку, підсумком якої став другий гол. Однак крапку в цьому матчі поставив «Арсенал»: Поляков передачею зі штрафного знайшов Яременко, а той здорово розібрався в ситуації - 4:2.


Відзначимо, що тепер в активі «Арсеналу» (U-17) п'ять очок, але команда як і раніше займає передостаннє місце в турнірній таблиці.


U-16


«Арсенал» (Київ) – «Десна» (Чернігів) – 3:1 Голи: Мажинський, 19, Юшко, 36, 50 – Салько, 17


«Арсенал»: Білько, Сакач, Цимбал, Бондаренко, Прос, Даниленко, Тіщенко, Коломієць (Бакаляров, 80+2), Ємельянов (Снітко, 80), Мажинський, Юшко (Шарай, 80+1)


На 50-й хвилині Віталій Тіщенко («Арсенал») не реалізував пенальті (воротар)


Вольову перемогу над чернігівцями святкували підопічні Валерія Кінашенко. Хлопці пропустили вже на 17-й хвилині матчу - помилка центральних захисників призвела до виходу Салько на ворота «канонірів», і форвард його успішно реалізував.


Однак тут же «Арсенал» зумів відповісти. Мажинський вийшов на ударну позицію під гострим кутом, потужно пробив - воротар відбив його удар. Однак добивання Олексія виявилося фатальним для суперника - 1:1. Ще до перерви Юшко вивів «канонірів» вперед. Йому вдалося обіграти двох захисників на фланзі, обігратися з партнером і завершити класну атаку точним ударом.


А на початку другої половини «Арсенал» зміцнив свою перевагу. Кияни заробили пенальті, до м'яча підійшов Тищенко, але з його ударом впорався голкіпер Гришин. Однак добивання залишилося за «канонірами» - Юшко виявився спритнішим за всіх і відправив м'яч у сітку.


Ця перемога дозволила «Арсеналу» вийти на друге місце в турнірній таблиці. При цьому у підопічних Валерія Кінашенко ще один матч в запасі.


U-15


«Арсенал» (Київ) – «Десна» (Чернігів) – 3:0 Голи: Гусол, 11, Зегрюк, 35 (пен), Петришин, 43


«Арсенал»: Столбун, Шершень, Лавренко, Потапенко, Гибало (Фесенко, 55), Зегрюк, Петришин (Горбатов, 45), Гусол (Кошелєв, 58), Куделін (Безпалюк, 50), Денисенко (Обелець, 45), Данніков (Куракін, 58)


Лідер групи 1 в категорії U-15 здобув свою чергову перемогу і продовжує йти по сезону без втрат. Уже в дебюті зустрічі «Арсенал» відкрив рахунок. Прохід Куделіна по флангу завершився передачею в штрафну, захисник «Десни» зрізав м'яч на Гусола, який здорово розпорядився моментом і пробив в дальній кут.


Наші хлопці провели активно перший тайм, повністю домінували і створювали моменти. Здорово працювали фланги - Денисенко і Куделін постійно створювали гостроту. Великий обсяг роботи виконав лівий захисник «канонірів» Єгор Потапенко, встигав і в обороні, і в атаці.


Незадовго до перерви «Арсенал» забив вдруге. Петришин увійшов в штрафну, за рахунок індивідуальної майстерності заробив 11-метровий, а Зегрюк з «точки» подвоїв перевагу киян.


Після перерви «Арсенал» діяв більш прямолінійно, використовував середні і довгі передачі, але при цьому моментів біля воріт суперника створив не менше. Справу до розгрому довів Петришин, а асистував йому Куделін. Незабаром Шершень довгим пасом вивів на побачення з голкіпером Горбатова, однак Іван не зумів переграти голкіпера. Хороший момент упустив Безпалюк, він не влучив у ворота з забійної позиції. Кілька разів з далеких позицій пробивали Куделін, Горбатов, Обелець, Лавренко і Зегрюк, але більше «каноніри» в цей вечір забити не змогли.


U-14


«Арсенал» (Київ) – «Десна» (Чернігів) – 2:3 Голи: Волков, 16, Середюк, 69 – Анекієць, 7, Ткаченко, 41, Лапура, 64


«Арсенал»: Лісовий (Морозов, 36), Кулик, Храбан, Мартинюк, Разборський (Грищенко, 44), Орловський, Пронько (Сипко, 55), Лук’янчук (Тіщенко, 52), Середюк, Коваленко (Загорний, 44), Волков


У матчі наймолодших футболістів «Арсеналу» і «Десни» було забито багато голів, а інтрига трималася до самого фінального свистка. Успіх в цьому протистоянні святкували гості, які завдяки цій перемозі наздогнали в таблиці «канонірів».

Помилка в обороні вже в дебюті зустрічі дозволила «сіверянам» організувати атаку, а Анекієць завершив її влучним ударом. Однак незабаром підопічні Валерія Краснощока відновили паритет - Волков зі штрафного пробив точно в кут.


Після перерви «Десна» зуміла додати і провела ударний відрізок, результатом якого стали два голи. Спочатку Ткаченко класно розібрався в епізоді і потужним ударом вколотив м'яч під поперечину воріт Морозова, а потім Лапура замкнув фланговий простріл.


Кінцівка зустрічі пройшла за переваги «Арсеналу». Кияни зуміли скоротити відставання до мінімуму - Середюк і Разборський після подачі від кутового прапорця заштовхали м'яч у сітку. Арбітр записав гол на Івана, проте останнім м'яча, швидше за все, торкнувся Артем. Проте, вирвати нічию у «канонірів» вже не вистачило часу. Прикра поразка, яка відкинула команду від зони фінальних матчів.


Відзначимо, що вже в середу команди ФА «Арсенал» проведуть свої пропущені матчі в ДЮФЛ. «Арсенал» (U-16) відправиться в Ірпінь, на матч з «Колосом», а команди U-17 і U-15 проведуть свої домашні матчі проти «Спарти».

287 переглядів0 коментарів
bottom of page