top of page

Дмитро Лактіонов: «На стадіоні «Аякса» вразила гостьова роздягальня з футболками Неймара та Азара»



Півзахисник команди «Арсенал» (U-16) Дмитро Лактіонов розповів про поїздку в Нідерланди, протистояння з європейськими академіями, дружбу з «моряками» та початок свого шляху в футболі.


- Ти разом з командою U-16 тільки повернувся з європейського турне. Які враження залишилися від поїздки?


- Враження чудові. Мені сподобалося все, крім дощу в Голландії. З погодою нам не дуже пощастило, але екскурсії і футбол все компенсували.


- Чи вдалося за цей короткий період перейнятися голландської культурою і футболом зокрема?


- Ні. Для цього було мало часу, але я б дуже хотів повернутися туди ще раз. В майбутньому обов'язково з'їжджу в цю прекрасну країну. Дуже сподобалася атмосфера та життя там.


- Ви побували на стадіоні «Аякса» - арені імені Йоханна Кройфа. Що вразило найбільше під час цієї екскурсії?


- Найбільше мене вразила гостьова роздягальня на стадіоні. Там були представлені футболки легендарних футболістів, таких як Неймар, Гаррі Кейн і Еден Азар. Ну і сам стадіон, звичайно, вражає!



- Хто з гравців амстердамського клубу тобі імпонує?


- Хакім Зьеш, швидкий і технічний футболіст.


- Під час турне ви провели спаринги зі «Зволле» та «Еммен». Що скажеш про цих суперників?


- Було цікаво зіграти з представниками Нідерландів. Там футболісти фізично більш готові, грають жорстко і сміливо.


- Ти став автором одного з голів у матчі з празькою «Дуклою». Раніше забивав суперникам з інших країн?


- Так, доводилося забивати команді з Польщі. Матч з «Дуклою» вийшов видовищним, ми оформили перевагу в чотири м'ячі, але чехи не здалися і до останнього боролися з нами за перемогу. Ми переконалися, що у Європі всі грають до останнього.


- Чим запам'яталися протистояння з фарм-клубом «Ганновера»?


- Після того, як ми зіграли з голландськими командами, протистояти німцям було простіше. Чи відчували свою перевагу і забили десять м'ячів. Звичайно, суперник був рівнем нижче нас, але такі матчі теж потрібні - отримуєш упевненість в своїх силах.


- Ви подорожували разом з хлопцями з «Чорноморця». За час дороги встигли подружитися?


- Так, вдалося. І з деякими з них я був уже знайомий. Наприклад, з голкіпером одеситів Артемом Кашубою. Ми разом з ним колись проходили перегляд у «Шахтарі». Крім того, в ході турне ми провели з «моряками» товариську гру.


- Що тобі особисто запам'яталося найбільше в цій поїздці?

- Мені запам'яталася гра зі «Зволле», тому що я грав на такому стадіоні перший раз. Це стадіон першої команди «Зволле», на якому граються матчі Ередівізі з «Аяксом», ПСВ, «Фейєноордом» та іншими клубами.


- Наскільки таке турне дозволило підготуватися до другої частини сезону?


- Ми згуртувалися, отримали масу позитивних емоцій, отримали важливий футбольний досвід. Думаю, все це в цілому позитивно позначиться на наших виступах навесні.



- Як вважаєш, «Арсеналу» під силу навесні виступити в ДЮФЛ краще, ніж восени?


- Безумовно! Ми докладемо всіх зусиль для цього. Восени у нас не все виходило в плані результату, але кілька матчів ми провели досить непогано. Потрібно виправити помилки, взяти найкраще з першої частини чемпіонату і зіграти більш якісно в ДЮФЛ.


- Розкажи трохи про себе. Де ти народився, де починав займатися футболом, як потрапив в «Арсенал»?


- Я народився в Донецьку. Почав займатися футболом в академії «Олімпіка». Протягом шести років був в системі донецького клубу, після чого почалася війна і моя сім'я переїхала до Києва. А в «Арсенал» потрапив за своїм бажанням. Пройшов перегляд і мене взяли в команду. Академія «Арсеналу» для мене чергова сходинка в моєму житті.


- На якій позиції відчуваєш себе найкомфортніше?


- Лівий півзахисник. Люблю грати на фланзі, рухатися з м'ячем.

157 переглядів0 коментарів
bottom of page