top of page

Валерій Кінашенко: «Працюємо над створенням боєздатного колективу «Арсеналу» (U-19)»




Старший тренер ДЮСШ «Арсенал» минулого сезону працював із випускним 2005 роком, але його хлопці так і не зуміли завершити випускний сезон. В усьому винна війна, яку в наш дім принесла росія. Але своїх підопічних Валерій Кінашенко не покинув, тепер він очолює команду U-19 та готуватиме футболістів до дорослого футболу.


- Як ви провели ці 5 місяців з моменту початку війни?


- Після початку війни всі хлопці роз'їхалися. У двох командах 2005 року народження, з 39 осіб, 30 людей виїхало за кордон. Більшість людей поїхала відразу, деякі хлопці вже зараз. Зараз у нас займається 8-9 осіб із минулорічної команди.


Частині хлопців я допоміг виїхати до Німеччини. Завдяки заступнику директора академії «Динамо» Володимиру Жарикову вісім наших футболістів вирушили до німецького міста Хеннеф, де є одна з баз національної збірної Німеччини. Там є всі умови для тренувань, можливість відвідувати школу. Хлопців одягли та взули, організували проживання та харчування, вони отримують допомогу.


Інші хлопці роз'їхалися по всій Європі – хтось із батьками, хтось сам. Звісно, ​​не у суперклубах, але футболом займаються. Але там у кожному клубі є хороша інфраструктура, а скаутинг настільки добре розвинений, що у хлопців є всі шанси за належної віддачі потрапити на радар професійних клубів. Німці знають, що українські футболісти мають гарну підготовку.


- Які завдання ставите перед собою в «Арсеналі» (U-19)?


- Прийняли рішення, що будуватимемо нову команду. Гратимемо у чемпіонаті Києва суміщеним віком, а також у Першій лізі ДЮФЛ.


Написав хлопцям, що хто має бажання – приходьте. Спочатку було чотири особи, потім хтось повернувся з-за кордону. А далі вже почали приходити ті гравці, які мене знають, знають наш клуб – з «Колоса», ДЮФК «Арсенал», інших команд. Щось загадувати складно, але ми чекаємо на нових хлопців, запрошуємо на перегляд і будуватимемо команду.


- Як зараз проходять тренування?


- Тренуємося у Гідропарку чотири рази на тиждень. Там є все, щоб закласти добрий фундамент підготовки. Поки було мало хлопців, грали у форматі 4+1, навіть зіграли спаринги з ДЮСШ-15 та ДЮСШ-26. Поступово повертаємось на велике поле, плануємо проводити контрольні матчі.


Одна з труднощів під час підготовки – навчання. У когось здавання ЗНО, хтось готується до вступу до університету. Але тут ми нічого не можемо вдіяти, навчання – важлива складова життя кожної людини.


- У яких турнірах планує брати участь Арсенал (U-19)?


- Якщо дозволить ситуація в країні, то плануємо грати у ДЮФЛ, у чемпіонаті U-19. Спільно з командою аматорів виступатимемо також у чемпіонаті Києва. Тут є можливість задіяти як наших хлопців 2005 року народження, так і футболістів 2004 та 2003 років. Це дозволить нам здобути досвід, а футболістам дорослої команди здобути ігрову практику.


Всім нашим хлопцям по 17 років, для них це добрий шанс підготуватися до 18-річчя. На той момент, коли можна буде підписувати професійні контракти. Тим більше, у нас зараз є хлопчики, які за належного ставлення до справи можуть зрости у професійних футболістів. Час є, будемо над цим працювати. Моє основне завдання як тренера академії підготувати футболіста до дорослого футболу.


- Чи маєте ви обмін футболістами з першою командою «Арсеналу»?


- Так, є кілька людей, які цікаві Артему Валерійовичу. Це Даниленко та Юшко, але вони тренуватимуться з нами. Все-таки, я вважаю, що кидати їх у ці матчі з головою 17-річного пацана зарано. У чемпіонаті області є низка футболістів, які пройшли навіть горнило УПЛ. Але поступово підпускати їх можна.


До того ж хлопці отримуватимуть ігрову практику у чемпіонаті міста. У зворотному порядку ми отримаємо від першої команди кількох гравців, які зможуть нам допомогти в ДЮФЛ. Це хлопці 2004 та 2003 року.


- Хто вам допомагає цього сезону?


– Ми працюємо з Олегом Михайловичем Деревинським. Планували набирати цього року дітей 2009 року народження, але війна внесла свої корективи. Тепер разом працюємо над створенням боєздатного колективу Арсенал (U-19).

244 перегляди0 коментарів
bottom of page