top of page

Валерій Кінашенко: «Перемагати будь-якою ціною не має сенсу і не приносить ніякого задоволення»



Старший тренер Футбольної академії «Арсенал» прокоментував виступи своєї команди U-16 в матчі 2-го туру ДЮФЛ проти КДЮСШ Чемпіон (2:0).


- З усього порадував тільки рахунок. Те, що ми просили виконувати футболістів, вони не виконали. Були окремі моменти, на яких ми акцентували увагу виходячи з того, як грає суперник. Один раз зловили їх на розіграші, забили м'яч. Це нам допомогло. У всьому іншому багато помилок. Особливо дивно, що в попередньому матчі на чемпіонат міста проти «Атлета» зіграли непогано, та гра викликала певний оптимізм. Чому так сталося? Подивимося відео і розберемося.


Що для мене важливо, відбулася переоцінка власних сил, яка взагалі ні на чому не грунтувалася. І після гри я хлопцям сказав, що вони можуть показувати хороший футбол тільки тоді, коли повністю сконцентровані.


Крім того, у нас є великі кадрові проблеми - 7-8 гравців хворіють або травмовані. Напередодні невелике ушкодження гомілкостопа отримав Мажинський, але все-таки зумів вийти на поле, спасибі йому. І захворів наш капітан Даниленко, який теж вийшов на поле, швидко відновившись. Він молодець, завжди мужик! Завдяки йому була надійність в обороні. В іншому я незадоволений, ми акцентуємо увагу на тому, щоб вони, в першу чергу, стали футболістами. Перемагати будь-якою ціною не має сенсу і не приносить ніякого задоволення, тому що вони не ростуть як футболісти. А з огляду на те, що майже рік ми не проводили офіційних матчів, потрібно використовувати по максимуму можливість для прогресу.


- Даниленко в минулому сезоні грав в опорній зоні, а зараз вийшов на позиції центрбека...


- Це тимчасово. Мені б таких Даниленко в кожну лінію. На сьогоднішній день у нас травмовані чотири основні захисники. Доводиться і Сакачу грати праворуч. Він непогано виглядає на фланзі, грамотно діє тактично. Поки ми виходимо з пісні «Я тебе зліпила з того що було».

103 перегляди0 коментарів
bottom of page