top of page

Артем Криворучко: «Мета номер один - це допомогти футболістам стати професіоналами»



Для Артема Криворучка весняна частина сезону 2020/21 стане особливою. Після відходу головного тренера «Арсеналу» (U-19) Едуарда Павлова у «Львів», саме Артем Валерійович очолив «канонірів». Попереду у нього непросте завдання - продовжити почате і підтягнутися до лідерів в турнірній таблиці.


Уже завтра «Арсенал» (U-19) відновить чемпіонат виїзним матчем з «Локомотивом». Напередодні гри ми поговорили з Артемом Криворучко про його роботу і зимову підготовку команди.


- Тепер ти керуєш «Арсеналом» U-19. Які цілі ставиш перед собою?


- Мета номер один - це допомогти футболістам нашої команди поліпшити свої навички і стати професіоналами, підписати контракти з професійними клубами і почати кар'єру.


- Хто з тренерів тобі імпонує, яку гру ти хочеш бачити у виконанні своїх підопічних?


- З тренерів імпонує Юрген Клопп, подобається його бачення і побудова гри. Якщо дивитися на український чемпіонат, то це Віктор Скрипник. Він створив потужну команду, зі своїм малюнком гри. У виконанні своїх підопічних, мені, в першу чергу, хочеться бачити швидкі атаки з гарною реалізацією, над чим ми і працюємо на тренуваннях.


- Наскільки команда змінилася за зиму?


- За зимовий період виконали велику роботу, яку допоможе нам протягом усього чемпіонату. У плані комплектації зберігся кістяк команди, також є кілька нових футболістів.


- Чи є ті хлопці, які пішли на підвищення і працевлаштувалися в професійних командах?


- На даний момент немає, деякі хлопці їздили на перегляд. Причому як в дорослі професійні команди, так і в команди U-19 клубів УПЛ. Пройшли збори, але не домовилися. У деяких випадках хлопці не переконали тренерів, в деяких - самі футболісти вирішили залишитися у нас. Упевнений, що влітку багато хто з них зроблять крок вперед.


- Чи планується посилення до початку чемпіонату України?


- До нас приєдналися кілька хлопців, посилення було проведено в кожній лінії. Думаю, вони нам допоможуть. Це Артем Смажелюк, Родіон Пастух, Валентин Матвійчук, Богдан Шайда, Олександр Білецький, Влад Прикота і Микита Красніков. Останній тренується з нами з осені, але не був заявлений на чемпіонат України.


- Яке завдання ставиш перед хлопцями на другу частину сезону в чемпіонаті міста і України?


- Завдання - показувати якісний футбол і вигравати в кожній грі. Упевнений, що нам це під силу.


- Хто буде лідером колективу навесні?


- Лідером і капітаном, на даний момент, є Микита Красніков. Відповідно, на нього покладається найбільша відповідальність серед хлопців, з якої він справляється успішно. Так само чекаємо Влада Волинця, який відновлюється після травми. В цілому, зараз підібрався дуже дружний колектив, в якому всі один одного підтримують і хочуть разом виконати поставлені завдання.

136 переглядів0 коментарів
bottom of page