top of page

Артем Криворучко: «Головна мета - прогрес футболістів»



Головний тренер «Арсеналу» (U-19) - про старт сезону, зміни в команді та перспективи своїх футболістів.


- Як оціниш старт сезону в чемпіонаті України і чемпіонаті Києва?


- Завжди хочеться кращого, але якщо брати зміст гри, то це тверда «четвірка». Результат в деяких іграх хотілося б бачити кращий. Та й в оптимальному складі ми зіграли тільки в першому турі проти «Атлета» перші 20 хвилин. І то, це вже з урахуванням травми Антона Стопника, який отримав пошкодження під час передзмагального періоду. Травми, травми, травми. Не шкодують нас суперники.


- Які цілі в цьому сезоні у «Арсеналу» (U-19)?


- Головна мета - прогрес футболістів. Надати і покращувати умови для розвитку хлопців.


- Кого вважаєш головними конкурентами в чемпіонаті України?


- В цьому році досить рівний чемпіонат. Як в чемпіонаті міста, так і України. Але все-таки «Любомир» виділяється на тлі інших. У них є хлопці, які вже грали на рівні другої і аматорської ліг, та й в минулому році грали в фіналі чемпіонату країни.


- Наскільки змінилася команда за літо?


- Відсотків на 50. Додалися хлопці 2004 року. Пішов від нас Влад Волинець - він підписав контракт з «Буковиною». Микита Красніков поїхав грати в Угорщину. Всі вони 2001 року. Деякі хлопці 2002-2003 року перейшли в інші команди.


- Як влилися в команду гравці 2004 року народження?


- Тут по-різному, в залежності від характеру. Є ті, хто відразу стали як свої. Деякі ще трохи соромляться. Все добре, колектив у нас відмінний.


- Приїжджають хлопці на перегляд? Що «Арсенал» може запропонувати потенційним новачкам?


- Приїжджають навіть з інших міст, що мене дуже дивувало, якщо чесно. Мабуть, ми на правильному шляху, якщо так відбувається. Запропонувати ми можемо якісні умови для розвитку молодих футболістів. У подальших планах - це ще одна сходинка розвитку - доросла команда.


- Хто зараз перебуває в лазареті команди?


- Сама болюча тема, як я вище сказав. На даний момент нам не можуть допомогти: Петрушко Макс, Антон Стопник, Кирило Степанюк, Артем Смажелюк, Гліб Венгер. Тільки ось відновилися і ледь приступили до роботи в загальній групі Жека Холмецький, Саша Данилюк і Свят Білоус.


- Розкажи про своїх помічників і їх функціях.


- Мені допомагає Щитник Олег, він тренер з фізпідготовки. З воротарями працює Юрій Клименко. У нас є індивідуальна підготовка гравців, цим займається Віктор Мельник. Також у нас є комплекс відновлювальних заходів, цей напрямок за лікарем-реабілітологом Дмитром Терновським. Ну і також нам допомагають два досвідчених адміністратора - Валерій Іванович Криворучко і Віктор Броніславович Журавський. Вони всі професіонали своєї справи!

290 переглядів0 коментарів
bottom of page