top of page

«Арсенал» - святкує 95-річчя!




Історія українського футболу налічує вже понад сто років. Одним з найстаріших клубів України є київський «Арсенал», для якого 14 липня - особлива дата. Прийнято вважати, що саме в цей день в 1925 році був заснований столичний клуб, і сьогодні все співтовариство «Арсенал» святкує 95-річчя! Хоча історично ця дата не зовсім вірна.


Футбольна команда заводу «Арсенал» виступала в різних змаганнях ще в 1924 році. Датою заснування клубу вважається 14 липня 1925 року, тому що в цей день в Києві був відкритий стадіон «Арсенал», на якому «каноніри» довгий час проводили свої матчі. Ось тільки і тут є історична неточність - арена була відкрита не 14 липня, а 14 червня.


Але незважаючи на всі спірні історичні питання, «Арсенал» дійсно святкує своє 95-річчя і є одним з найстаріших клубів України. І ми цим пишаємося! За всю свою історію «Арсенал» двічі перемагав у чемпіонатах УРСР, двічі вигравав Кубок УРСР, досягав півфіналу Кубка України і брав участь в єврокубках. Незважаючи на всі злети і падіння, спільнота «канонірів» продовжує існувати, вболівальники «червоно-синіх» живуть з клубом в душі, а з недавніх пір функціонує нова і сучасна Академія «Арсенал», яка поступово перебудовується на новий лад і в майбутньому планує скласти конкуренцію найсильнішим академіям України.


Сьогодні Академія «Арсенал» - це сучасний освітньо-спортивний проект, який йде в ногу з часом. У нашій структурі займаються понад 300 дітей в десяти вікових категоріях - від 7 до 17 років. У цьому сезоні свої виступи починає команда U-19, в якій наші вихованці будуть готуватися до професійного футболу. Тренерський склад академії «канонірів» - це сплав молодості на досвіду. Наші тренери виховали багато професійних футболістів, що досягли в футболі великих висот!


З кожним днем ​​розвивається інфраструктура Академії «Арсенал». Наші вихованці мають відмінні умови для підготовки в декількох локаціях по Києву і області - зокрема, в Щасливому і Гідропарку, де є все необхідне для футболу. У планах будівництво кількох тренувальних полів, невеликого стадіону і дитячого табору, який стане справжнім домом для всіх хлопців.


Академія «Арсенал» - це не тільки про футбол! Ми намагаємося приділяти увагу соціальним питанням - разом з нашими партнерами турбуємося про навколишнє середовище і диких тварин, приділяємо увагу дітям з неблагополучних сімей і дитячих будинків, співпрацюємо з міжнародними благодійними організаціями.


Наша мета - побудувати сучасну Академію, яка в майбутньому стане міцним фундаментом перемог і досягнень для «Арсеналу», і буде випускати талановитих київських хлопчаків і справжніх чоловіків. Кожен день ми працюємо над цим! Найближчим часом ми представимо ребрендинг і нову концепцію розвитку Академії. Вже зараз ми працюємо в напрямку міжнародного співробітництва та найближчим часом проінформуємо футбольне товариство про співпрацю з міжнародними партнерами у сфері розвитку дитячо-юнацького футболу. У планах Академії співпраця з компаніями, які допоможуть нам стати краще, і до сторіччя «Арсеналу» підійти в новому вигляді.

24 перегляди0 коментарів
bottom of page