top of page

«Арсенал» прийняв участь у обговоренні реформи ДЮФЛ



Сьогодні, 27 листопада, у столичному Будинку футболу відбулася зустріч представників клубів-учасників Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Головна тема заходу – обговорення реформування турніру ДЮФЛУ, та впровадження нового формату турніру.

По закінченні зустрічі директор ДЮФШ «Арсенал-Київ» Олександр Біба прокоментував ті рішення, які були прийняті на сьогоднішньому заході, та висловив своє ставлення до реформи.

- Дуже корисна зустріч. Як на мене, ми маємо збиратись частіше, мінімум двічі на рік – в кінці сезону та по закінченні групового етапу. Є ряд питань, які ми маємо обговорювати, вирішувати спільні проблеми та разом щось напрацьовувати. Тому такі зустрічі, я вважаю, необхідність.

Сьогодні були підняті питання не тільки формування Еліт-ліги, а й функціонування клубів, переходи гравців, арбітраж, фінансова складова. Це ті питання, з якими ми стикаємося що дня та маємо їх вирішувати.

- Як оціните формат майбутнього турніру?

- Було запропоновано три варіанти. Комусь сподобався один варіант, комусь – інший. Тому і голоси розділилися. Це нормально. Моя особиста думка – має бути сімбіоз всіх трьох пропозицій. З першого проекту слід взяти атестаційні критерії, щоб підняти статус турніру та відповідальність учасників. Це підтягне рівень арбітражу. Другий варіант допомагає покращити спортивну складову, а третій, який у підсумку всі підтримали – дає масовість футболу. Я вважаю, що це дозволить українському дитячо-юнацькому футболу розвиватися.

- «Арсенал» буде одним з учасників реформованої ДЮФЛ?

- Все залежить від того, як ми завершим цей сезон. Треба зберегти прописку у елітному дивізіоні, а для цього ми маємо зайняти місце, не нижче дев’ятого у загальному заліку. Якщо все ж таки все буде добре, то маємо зіграти у

Найсильнішій групі вищої ліги, разом із лідерами українського дитячо-юнацького футболу.


Яким би не був формат змагань наступного сезону, впевнений що київський Арсенал виступатиме гідно і наші юні футболісти зможуть вирости справжніми професіоналами, які знають що таке командний дух, дружба та взаємоповага.

59 переглядів0 коментарів
bottom of page