top of page

«Арсенал» дебютує у Чемпіонаті ДЮФЛ U-19 з перемоги



Дебют команди Едуарда Павлова у сезоні 2020/21 вийшов успішним – «Арсенал» переміг у першому матчі Першої ліги Чемпіонату U-19 «Зорю-Миронівщини» завдяки голам Пазиніча та Бутяги.


«Арсенал» (U-19) – «Зоря-Миронівщини» (U-17) – 2:1 Голи: Пазиніч, 40, Бутяга, 54 – Приходько, 57


«Арсенал»: Романішин, Бєляков, Данилюк, Кошляк (Стопник, 90), Семидочний, Левченко, Руденко (Гупаленко, 69), Волинець (Філатов, 86), Степанюк (Волошин, 61), Венгер (Приблуда, 75), Пазиніч (Бутяга, 50)


«Колос»: Пащенко, Головченко (Осадчук, 83), Вадько, Степаненко, Командиров, Тереня, Приходько, Вареич, Самченко, Костенко, Гриб


Попередження: Бєляков, 51, Бутяга, 72, Данилюк, 81, Левченко, 90 – Командиров, 6, Головченко, 33, Приходько, 60, Самченко, 77


Протягом усього літа «Арсенал» готувався до дебюту в чемпіонаті України серед 19-річних футболістів і свій перший іспит здав на «відмінно». І нехай перемога «канонірів» не була надупевненою, проте, три очки в свою скарбничку хлопці поклали і додали впевненості в своїх силах.


У першому таймі на полі панувала приблизно рівна боротьба, обидві команди придивлялися один до одного. Трохи активніше діяли футболісти «Арсеналу», позначався статус господаря матчу. Кияни виходили в атаку за рахунок Левченко і Руденко, які керували всіма процесами в центрі поля, а також за рахунок швидких флангів в особі капітана Волинця і Степанюка. На вістрі атаки за м'ячі чіплявся Венгер, а швидкий Пазиніч намагався втекти у відрив.


Ближче до перерви непоганий момент був у Степанюка, а незабаром Кирило став одним із співавторів першого гола «Арсеналу» в новому сезоні. Він виконав подачу від кутового прапорця, Венгер в штрафний поборовся за м'яч, який в підсумку відскочив до Пазиніча - тому залишалося лише влучити у порожній кут.


А в дебюті другої половини свіженький Бутяга отримав м'яч перед штрафним майданчиком суперника і хльостко пробив - 2:0. Тут же «Зоря» відповіла своїм голом, скориставшись помилкою Данилюка. Олександр збив у штрафному суперника, а рефері вказав на «точку». До м'яча підійшов Приходько і переграв Романішина - 2:1.


Після цього напруга боротьби виросла, гості прагнули відігратися, а господарі намагалися утримати їх порив і втекти в контратаку. Часом оборона «Арсеналу» грала не кращим чином, і якби не сейв Романишина в кінцівці, «Зоря» все-таки відігралася б. Але Микита врятував свою команду, вигравши ближній бій у форварда суперника. Справедливості заради відзначимо, що і «Арсенал» міг збільшити свою перевагу, але Бутяга затягнув з ударом, а простріл Філатова не знайшов адресата.


У підсумку, перша перемога «Арсеналу» в новій історії. Уже сьогодні хлопці стартують в чемпіонаті Києва U-21, а свій наступний матч в ДЮФЛ проведуть в середу, 16 вересня, проти «Локомотива» в Щасливому.

132 перегляди0 коментарів
bottom of page