top of page

«Арсенал» (U-17): підсумки 2020-го року



Команда Олега Хвої в поточному році долала безліч перешкод - в випускний рік «каноніри» зіткнулися з безліччю травм, хвороб і кадрових втрат, через що тренеру доводилося вигадувати різні варіанти виходу з ситуації, а хлопцям проявляти характер. Незважаючи на результати, їх варто за це похвалити і підтримати.


Календар ДЮФЛ


«Арсенал» - «Колос» - 3:3 (автогол, Головченко-2) КДЮСШ Чемпіон – «Арсенал» - 6:0 «Арсенал» - «Локомотив» - 3:3 (Поляков, Кородченков, Кравець) «Юність» - «Арсенал» - 5:3 (Чавлеішвілі, Поляков, Гамаріс) «Арсенал» - КОДЮСШ Щасливе – 0:3 «Діназ» - «Арсенал» - 2:1 (Коновченко) «Арсенал» - «Полісся» - 2:7 (Поляков, Лактіонов) «Арсенал» - «Спарта» - 8:1 (Поляков-2, Палієнко, Лактіонов, Гамаріс, Чавлеішвілі, Сахненко, Яременко) «Арсенал» - «Десна» - 4:2 (Гамаріс, Розгон, Костина, Яременко) «Колос» - «Арсенал» - 0:2 (Палієнко, Поляков) «Арсенал» - КДЮСШ Чемпіон – 0:6


Таблиця ДЮФЛ


У чемпіонаті України найстарші хлопці ФА «Арсенал» провалили початок першої частини сезону - через велику кількість травм і коронавируса видали серію з семи матчів без перемог, здобувши в цих іграх тільки дві вольові нічиї.


Лише після цього «каноніри» зуміли взяти себе в руки і проявили характер - хлопці здобули три перемоги поспіль, піднявшись із зони вильоту в середину таблиці. Часом Олегу хвої доводилося задіяти рівно 11 осіб і навіть запрошувати в команду футболістів другої команди «Арсеналу» (U-16).


Відзначимо дві перемоги «Арсеналу» над академіями клубів УПЛ - «Десною» і «Колосом», причому команді з Ковалівки наші хлопці не програли в обох зустрічах. Навесні «червоно-сині» будуть мати можливість поправити своє турнірне становище і підтягнутися вище в таблиці.


Календар чемпіонату Києва


«Арсенал» - «Зміна» - 2:2 (Кравець, Яременко)

«Арсенал» - ДЮСШ-15 – 4:1 (Поляков, Лактіонов, Яременко-2) «Арсенал» - ДЮСШ-1 – 1:2 (Яременко) «Атлет» - «Арсенал» - 8:2 (Яременко, Головченко) ОК ім. Піддубного - «Арсенал» - 5:1 (Поляков) Д-26 Dengoff - «Арсенал» - 4:1 (Розгон) «Арсенал» - «Локомотив» - 1:1 (Поляков) «Ніка-Олімпік» - «Арсенал» - 1:1 (Яременко) «Єдність» - «Арсенал» - 3:2 (Гамаріс, Шмельов)


Таблиця чемпіонату Києва


Безумовно, травми, хвороби і численні втрати не могли не позначитися на виступах «Арсеналу» в чемпіонаті міста. Всі сили були кинуті на ДЮФЛ, а кадрового резерву явно не вистачало. Доводилося навіть воротарів задіяти в поле, і вони навіть забивали - Шмельов вразив ворота «Єдності».


При цьому «каноніри» здобули свою єдину перемогу над претендують на чемпіонство ДЮСШ-15, а з лідером чемпіонату «Зміною» зіграли внічию. Інша справа, що в матчах з аутсайдерами наша команда виступила не кращим чином, поступившись навіть займає останнє місце «Єдності».



Кубок Києва


У кубковому турнірі наші хлопці не зуміли як слід поборотися. На матч з ДЮСШ-26 через травми і пошкоджень не змогли зібрати повноцінний склад, через що зазнали поразок і вибули на першій же стадії Кубка.


Лідери



У команді 2004 року народження лідери давно сформувалися - це центральний захисник Михайло Кравець, півзахисники Ілля Поляков та Дмитро Лактіонов, а також капітан команди Дмитро Кородченков. Але і інші хлопці, перебуваючи в непростих умовах, підтягуються до них.


Наприклад, непогано на старті проявив себе Ярослав Головченко - потужний форвард з хорошою швидкістю. Його голи врятували команду від поразки в матчі з «Колосом». А вже по ходу сезона він під тиском обставин перекваліфікувався у захисника та теж добре себе проявив. Додав у своєму рівні Ростислав Яременко - кращий бомбардир «Арсеналу» в чемпіонаті міста з шістьма м'ячами.


Але якщо говорити в загальному, в цьому сезоні потрібно відзначити команду - її характер і цілісність. Відчуваючи великі кадрові проблеми, хлопці билися один за одного і намагалися викластися на всі сто відсотків в кожному матчі.


Слово тренера



«Підводити підсумок важко, доводиться говорити про ті проблеми, з якими ми зіткнулися і які були змушені долати останні півроку. Ми могли розраховувати в тренувальному процесі та іграх всього на 8-12 чоловік. Доводилося брати футболістів 2005 року, за що я вдячний Валерію Васильовичу Кінашенко. Він йшов нам на зустріч і делегував футболістів своєї команди.


Хлопці пропускали багато часу з різних причин - від простих захворювань, до самоізоляції і від'їздів з батьками у відпустку. Крім цього, було багато травм, в тому числі і важких. Так, всю першу частину сезону пропустили Булгак, Ключка і Костина - їм довелося робити операції. Двічі перехворіли Розгон і Гамаріс, причому обидва ще й травмувалися. Іноді ми навіть починали матчі вже будучи в меншості і задіяли воротарів в поле.


Причина такої травматичності, можливо, в тому, що під час карантину не всі хлопці виконували ті завдання, які ми давали. Потрібно було отримувати навантаження. Під час відсутності повноцінних зборів ці проблеми проявилися.


При цьому є група гравців, яка не боліла і не травмувалася. На них випало велике навантаження і вони його витримали - проявили себе гідно», - розповів Олег Хвоя.


Плани на зиму


Зараз команда вирушила на новорічні канікули - хлопці будуть відпочивати до 11-13 січня, після чого планують почати підготовку до другої частини сезону. На перших етапах «каноніри» працюватимуть двома групами в Гідропарку, а в лютому переберуться в Щасливе, на велике поле.


У планах «Арсеналу» участь в зимовій першості міста, якщо турнір все-таки відбудеться. Також «каноніри» планували відправитися в турне по Європі, але через карантин ці плани довелося скасувати. Можливо, взимку хлопці також візьмуть участь в одному з турнірів на території України.

198 переглядів0 коментарів
bottom of page