top of page

Андрій Ковальчук: «Ми реально оцінювали свої сили, але в ДЮФЛ все ж таки хотілося б виступити краще"



Головний тренер «Арсеналу» (U-14) підбив підсумки виступу своєї команди в дебютному сезоні Еліт-ліги, розповів про цілі та завдання на зиму та поділився планами на майбутнє.


- Як оціните дебют команди у ДЮФЛ?


– Якщо говорити загалом, то дебют пройшов нормально. Ми реально оцінювали свої сили, але все ж таки хотілося б виступити краще. Проте для хлопців це перший серйозний виклик, перша участь у чемпіонаті України на дистанції. Це чудовий досвід, завдяки якому ми зростатимемо.


- Як вважаєте, чого не вистачає, щоби на рівних боротися з топ-академіями та боротися за першу трійку?


- На даний момент ми не маємо можливості запрошувати талановитих хлопців з інших регіонів країни, як у топових академіях. Ми обмежені у своїй селекції. Це головне. Але ми все одно не здаємося, намагаємося розвивати наших дітей, наголошуємо насамперед на їхньому прогресі.


- Який із матчів запам'ятався найбільше?


- Найбільше хочеться відзначити останній домашній матч проти команди «Барса» (Суми). Там хлопці, на мою думку, зіграли свою найкращу гру в сезоні. Загалом у кожному матчі були хороші відрізки. Тепер потрібно зробити аналіз та готуватися до весни.


- Хто з хлопців приємно порадував своїм прогресом за ці півроку?


- Я не хотів би когось одного виділяти. Усі хлопці намагаються прогресувати, зростати у футбольному плані. Ми намагаємося робити все, щоб у них це виходило.


- Яка мета стоїть перед командою на другому етапі Еліт-Ліги?


- Ми хочемо продовжити гнути свою лінію та демонструвати комбінаційний футбол. Наше турнірне завдання – потрапити до топ-3 на другому етапі. Але важливим також є прогрес кожного з футболістів.


- Як оціните виступи команди у чемпіонаті та кубку Києва?


– Я б оцінив наші виступи на «четвірку». Ми фінішували після першого кола на третьому місці. Навесні постараємося надолужити втрачене і включитися в боротьбу за чемпіонство, але набагато важливіше в цих іграх демонструвати хороший футбол і давати хлопцям реалізувати себе.


– Які плани у команди на зиму?


- Одразу після завершення ДЮФЛ та чемпіонату Києва ми вирушили на турнір «Легенди «Карпат» до Львова, де посіли третє місце. Тепер хлопці відпочиватимуть, а після новорічних свят приступимо до підготовки до другої частини сезону. Також плануємо з'їздити на турнір безпосередньо перед поновленням матчів Еліт-ліги.


- Які позиції хотілося б посилити і чи є вже кандидати?


- У планах провести точкову селекцію – знайти по одному гравцю у кожну лінію. Запрошуємо всіх хлопців 2008 року народження на перегляд, хто хотів би захищати кольори «Арсеналу».

402 перегляди0 коментарів
bottom of page