top of page

Андрій Ковальчук: «Головна мета - підготуватися до дебютного сезону в ДЮФЛ»



Головний тренер «Арсеналу» (U-13) підвів підсумок товариських турнірів, в яких команда взяла участь, а також розповів про цілі на сезон.


- Як оціните виступ команди на Кубку Баннікова? Що виходило, що ні?


- Команда виступила гідно на груповому етапі. Ми виграли всі три матчі із загальним рахунком 12:1. У плей-офф ми дійшли до півфіналу, де поступилися «Динамо». Що важливо - більшу частину турніру, до зустрічі з «Динамо», ми грали першим номером. Завжди володіли перевагою, загрожували воротам суперника. У півфіналі відчувалася скутість у хлопців, на них тиснула відповідальність за результат. Тому десь це позначилося на їхній грі. В першу чергу, при виході з оборони і контролі м'яча. Але нічого, будемо розбирати свої помилки і набиратися досвіду.


- Через день після матчу за третє місце ви вже грали на іншому турнірі - Кубку Лобановського. Як оціните гру хлопців в цьому змаганні?


- Ми розглядали цей турнір як один з етапів підготовки до другої частини чемпіонату. Погода внесла деякі корективи, тому турнір Баннікова затягнувся. Довелося практично поєднувати два змагання, на хлопців лягло велике навантаження.


На груповому етапі відчувалася нестача емоцій і свіжості у хлопців. Ми програли «Динамо» (1:2), після чого обіграли «Мал» (2:0). Третій матч з «Броварами» вже нічого не вирішував, в ньому брали участь ті хлопці, які отримували менше ігрової практики.


Плей-офф показав, що у нас є запас сил. Обіграли РВУФК (1:0), а з «Шахтарем» гідно виглядали. Провели непоганий перший тайм, мали свої моменти, але десь припустився помилки воротар, десь не вистачило впевненості. А в матчі за третє місце також гідно розпочали зустріч з «Динамо», але потім допустили помилку і дозволили супернику забивати. Проте, варто зазначити, що ми тільки на початку свого шляху. Такі матчі загартовують хлопців, дають їм необхідний досвід.


- Як в цілому проходить підготовка до дебюту в ДЮФЛ? Які основні моменти можна відзначити?


- Тренуємося в звичайному режимі - три рази в тиждень плюс гра. Зараз з'явилася можливість проводити теоретичні заняття, приділяти увагу аналізу своїх дій за допомогою відео. Для нас це дуже важливо.


- Чи планується ще етап селекції до літа?


- Селекція у нас ведеться круглий рік. Це одна з найважливіших завдань, адже ми хочемо створити конкуренцію в колективі. Це завжди двигун прогресу.


- Які цілі на весняну частину сезону?


- Головна мета - підготуватися до дебютного сезону в ДЮФЛ. Хочемо відточувати свою гру, демонструвати красивий, комбінаційний футбол, який буде приносити задоволення самим хлопцям. Крім того, ми хочемо виграти першу лігу чемпіонату міста, щоб уже в наступному сезоні виступати у вищій лізі і ДЮФЛ.


- Над якими основними моментами ви зараз працюєте з командою?


- Багато приділяємо увагу технічній підготовці. Також працюємо над тактичними аспектами і фізичною готовністю хлопців.

263 перегляди0 коментарів
bottom of page