top of page

Ateitis Cup-2020: «Арсенал» (U-14) - у фіналі!



Переграли БАТЕ, а потім й росіян. «Арсенал» зробив неможливе та залишив позаду сам «Ювентус»!


Команда Олександра Демчука проявила характер після прикрої нічиї з «Ювентусом», та змогла зайняти перше місце у своїй групі на Ateitis Cup-2020. Хлопці здобули впевнену перемогу над білоруським БАТЕ, а героєм зустрічі став Арсеній Данніков, якому вдалося оформити хет-трик.


3-й тур


«Арсенал» (Київ) – БАТЕ (Білорусь) – 3:1 Голи: Данніков (3)


У цьому матчі «Арсеналу» потрібно було тільки вигравати, та ще подивлятись у бік «Ювентуса» та «Колимяг», які свій матч проводили паралельно. Мабуть тому наші хлопці десь дуже невпевнено розпочали цю гру, але потрохи взяли себе в руки та доказали свою майстерність. БАТЕ упустив класну нагоду на 10-й хвилині, Глобенко спас свою команду, та відразу розпочав контрнаступ. Горбатов прийняв м’яч в центрі, розвернувся та запустив у прорив Даннікова. Арсеній розібрався з захисником та відправив м’яч у сітку – 1:0.


Пройшло ще три хвилини і Данніков забив вдруге. Гол чимось схожий на перший – теж контратака, теж партнери віддали передачу на хід, теж Арсеній чітко розібрався з голкіпером. А ще через хвилину БАТЕ відіграв один м’яч: атака правим флангом завершилася прострілом в центр, де Шершень та Безручук не вгледіли за форвардом, який прийняв м’яч та розстріляв Глобенко – 2:1.


Після цього гра дещо заспокоїлася, БАТЕ йшов вперед, а «каноніри» надійно захищалися. При цьому й організовували гострі контратаки. В одному з епізодів Данніков знайшов у штрафному майданчику Денисенко, а той не влучив у ворота. А наприкінці зустрічі пресинг, який наша команда використовувала увесь матч, дав результат. Данніков відібрав м’яч у захисника, вийшов на ворота та забив втретє!

У паралельному матчі «Ювентус» поступився «Коломягам» (0:1), завдяки чому «Арсенал» посів першу сходину у групі «А» та потрапив до півфіналу турніру.


Турнірне становище у групі «А»:


1. «Арсенал» - 5 2. БАТЕ – 4 3. «Коломяги» - 4 4. «Ювентус» - 2


Півфінали


«Арсенал» (Київ) - «Балтика» (Росія) – 2:0 Голи: Денисенко, Фесенко


У битві за путівку до фіналу «канонірам» протистояли росіяни – команда «Балтика» з Калінінграду. Дуже сильний колектив, який у своїй групі обігнав команди з Данії, Естонії та господаря турніру «Атеітіс» з Литви.


Тим не менш, наші хлопці вже отримали впевненість у власних силах та з перших хвилин почали домінувати. Їм вдавалось дуже круто комбінувати, тримати подовгу м’яч та за рахунок передач організовувати моменти у воріт суперника. У середині першого тайму Гусол розігнав атаку, віддав праворуч на Гібало, а той прострелив у центр – м’яч подхопив Денисенко, та невідпорним ударом направив круглого у самісінький кут.


Наші хлопці продовжили грати впевнено, тримали м’яч та контролювали ситуацію. Та «Балтика» все одно декілька разів дуже небезпечно пробивала по воротах Столбуна. Але наш голкіпер діяв дуже спокійно та відводив всі погрози. А наприкінці матчу Фсесенко зарядив свою гармату – його чудовий удар метрів з 20-ти може претендувати на кращий м’яч Ateitis Cup-2020.


У фіналі турніру у Вільнюсі «Арсенал» зустрінеться з Балтійською академією футболу. Литовці зайняли перше місце у підгрупі з «Арсеналом-2», а у півфіналі здолали «Ярлабергс». Вирішальна зустріч відбудеться у неділю, 23 лютого. Початок – о 11:00.

138 переглядів0 коментарів
bottom of page