top of page

Як стати топ-футболістом: поради від Ліонеля Мессі

Ліонель Мессі - один з найвеличніших футболістів не тільки нашого часу, але й всієї історії футболу. Аргентинець показує космічний рівень гри впродовж довгих років. Єдиним суперником, якого визнає громадськість, є лише португалець Кріштіану Роналду.


Ліонель протягом всієї кар'єри дав сотні, а то й тисячі інтерв'ю різним виданням з усього світу, таким чином можна зробити міні-нарізку з його порад щодо того, як стати футболістом топ-рівня.


  • «Я щаслива людина, тому що домігся всього, про що мріють мільйони футболістів. Головне в футбольному житті - любов до футболу, ставлення до нього. Основні принципи досягнень - початок занять футболом і цілеспрямованість, яка визначає прогрес у футболі», - каже Лео.


ПЕРША ПОРАДА


Принцип "поки не зіграєш - не зрозумієш" не завжди актуальний. Лео стверджує, що теоретична частина в розумінні футболу - одне з головних складових. Юний футболіст повинен вміти вирішувати тактичні завдання за частки секунди.


ДРУГА ПОРАДА


Розвиток координації у дитини. Як говорить сам Лео, юний гравець повинен навчитися керувати своїм тілом і органами почуттів. Це досягається шляхом розвитку таких якостей, як: гнучкість, спритність, стартова швидкість, стрибучість і так далі.


ТРЕТЯ ПОРАДА


Ігрова практика - запорука успіху. Незважаючи на значимість теорії в футболі, постійна практика значно прискорює прогрес, а без неї нікуди - це факт. Лео вважає, що дитина повинна отримувати задоволення від процесу, інакше успіху не буде.


ЧЕТВЕРТА ПОРАДА


Спортивна школа відомого клубу - не вихід. Лео вважає, що конкуренція у таких місцях колосальна - не завжди талановиті гравці розкриваються на 100 відсотків і просто гаснуть, не дійшовши до своєї заповітної мрії. Аргентинець стверджує, що дитину, в першу чергу, потрібно віддати в локальну спортшколу, де юний футболіст зможе проявити себе.


П'ЯТА ПОРАДА


Генієм стають, а не народжуються. Ліонель Мессі впевнений, що талант потрібно розвивати. А його розвиток - це пряме відображення того, як юний гравець працює на полі і поза ним. Лео вважає, що дитина повинна жити футболом. У цьому йому повинні допомагати не тільки батьки, але й перший тренер. Ось в чому запорука успіху.


Ліонель Мессі не тільки гравець високого класу. Він дійсно любить футбол і готовий ділитися всім, що у нього є в багажі знань про його улюблене заняття.

218 переглядів0 коментарів
bottom of page