top of page

Артем Криворучко: «Мета «Арсеналу» у чемпіонаті Київщини – здобувати досвід та прогресувати»



Головний тренер «Арсеналу» розповів про підготовку команди до старту у чемпіонаті Київщини, поділився своїм баченням розвитку проекту, представив свій штаб та охрестив задачі на сезон.


- Як ти пережив ці п’ять місяців війни? Як війна відобразилася на команді «Арсенал» (U-19), яку ти ще взимку готував до другої частини Першої ліги ДЮФЛ?


- Напевно, як і всі українці, чим міг допомагав нашим ЗСУ. Щодо команди, то з хлопцями завжди були на зв‘язку. Слава Богу, що всі живі і здорові. А хлопці, яким ще не було 18, майже всі знайшли собі команди закордоном, що не може не радувати.


- Хто складе кістяк аматорської команди «Арсенал»?


- Кістяк складуть наші хлопці, які в минулому сезоні грали за команду U-19. Також плануємо залучити декілька досвідчених гравців. Команда сформована зараз на 60%, проводимо перегляди, готуємося до сезону. Впевнений, що зможемо підійти до старту з дуже міцним колективом.


- Яких футболістів «Арсенал» зараз шукає?


- Футболістів, які вмотивовані тренуватись та прогресувати, це в першу чергу. А в майбутньому стати професіоналами. Саме заради цього ми працюємо щодня – намагаємося зробити все, щоб наші випускники потрапили у професійний футбол. Переглядати будемо гравців на всі позиції без виключення.


- Розкажи про плани на сезон. Яким буде тренувальний цикл, де тренуватиметеся.


- Тренуватися будемо на базі Київського національного університету будівництва та архітектури, там побудували новий стадіон. Основною ціллю є підготувати наших футболістів до дорослого футболу, стати міцнішими, здобути необхідний досвід, який допоможе їм у майбутньому. А чемпіонат області в цьому сезоні буде досить цікавий та сильний, адже більшість учасників не поступається за своїм складом командам другої та навіть першої ліги.


– До старту чемпіонату ще місяць. Як плануєте провести цей етап підготовки?


- Зараз закладаємо фундамент. Вже з наступного тижня будемо приділяти більшу увагу спеціальній підготовці. Більше контрольних ігор, будемо відпрацьовувати техніко-тактичні дії команди.


- Тиждень тому "Арсенал" зіграв із "Динамо" (Ю-19). Що дав цей матч?


- Для нас цей матч був важливий в тому плані, що ми змогли подивитись всіх гравців на фоні сильного суперника. Переглянули новачків, виявили слабкі сторони, щоб в майбутньому працювати над їх усуненням.


- Розкажи, хто входить у твій тренерський штаб.


- Щитник Олег Олегович - тренер з фізичної підготовки.

Клименко Юрій Васильович - тренер воротарів.

Криворучко Валерій Іванович - наш адміністратор.

Помічником та граючим тренером стане Мельник Віктор Володимирович.


- Які завдання ставить керівництво у чемпіонаті Київської області?


- Демонструвати гарну, змістовну гру у кожному матчі та покращувати її від матчу до матчу. Але повторюсь, головне завдання це те, щоб гравці здобували досвід та покращували свої футбольні якості, за рахунок тренувань та участі у чемпіонаті області. А вже далі будемо ставити перед собою великі турнірні задачі. Це процес поступовий.


Паралельно ми плануємо брати участь у чемпіонаті міста Києва. Це дасть нам нагоду отримати більше ігрової практики для тих футболістів, хто матиме менше ігрового часту у чемпіонаті області.

148 переглядів0 коментарів
bottom of page